19 maj 2017
19:00

SK Iron

Referat: Östhammars SK - SK Iron

Matchen inleddes spelmässigt jämnt och under första kvarten skapades få riktigt klara målchanser åt något håll. ÖSK-dam började sen ta för sig mer och mer och efter Jossan P´s 1-0 mål i minut 22´var det bara ett lag på plan. Bara två minuter senare tog sig Elina Jansson fram och rullade enkelt in 2-0. När Ida Andersson på hörna i 28´ minuten satte halvtidsresultatet 3-0 kändes matchen nästan avgjord.

I paus pratade vi om vikten att fortsätta hålla fart i spelet över 90 minuter och som tjejerna gjorde det. Andra halvlek blev rena målkavalkaden och vi fick tre premiärmålskyttar för året.

Först fick Amanda Ström göra sitt första mål då hon från nära håll sätter 4-0 i minut 57´. Sen klämmer sig Elin Mattsson emellan och pangar in femman i minut 72´ innan "TT" i samma minut får göra sitt första mål för året fram till 6-0. Två minuter efter det avancerar Natha från sin mittbacksposition och passar bollen till Moa Eriksson strax utanför straffområdet som behärskat placerar in sitt första mål och 7-0 är ett faktum. Elin Mattsson blir sen matchens enda tvåmålsskytt när hon även sätter slutresultatet 8-0 med fem minuter kvar på retur efter Pillans straff som målvakten räddade i ribban och ut.

En helt igenom solid insats från hela laget men blomman gick till Tilde Eliardsson som med precisa uppspel och suveräna hörnor var inblandad i flera av målen och belönades också med en ren assist till Ida Anderssons mål.